Alice envisions the future, Girls în AI Hackathon este un eveniment ce se va desfășura în perioada 14 – 15 decembrie, și este organizat de Microsoft România pentru tinerele adolescente pasionate de AI.
Tinerele participante vor lucra împreună pe teme precum
Promovarea egalității între femei și bărbați, Reducerea inegalităților, Sănătatea și bunăstarea și Acțiunile climatice, iar scopul întregului proiect este de a oferi elevelor posibilitatea de a-și dezvoltă abilitățile necesare de gândire logică și creativă, precum și gândirea computațională prin intermediul inteligenței artificiale.
Evenimentul va fi structurat pe 5 piloni centrali:
- Gândirea în proiectare (design thinking)
- Ateliere și mentorat axate pe tehnologie (tech workshop and mentorship)
- Mentorat de afaceri (business mentorship)
- Construirea prototipului (Protoype imagining and building)
- Abilități de prezentare (presentation skills)
Tinerele se pot înscrie la eveniment până pe 10 decembrie prin completarea formularului disponibil pe site-ul evenimentului. Înscrierea constă în trimiterea unui video de maximum 2-3 minute, în limba engleză, în care acestea răspund la două întrebări care tratează subiecte de interes ale societății moderne:
- Pentru ce situație sau provocare ai dori să vii cu o soluție bazată pe inteligență artificială, având în vedere următoarele domenii: sectorul guvernamental, sistemul de sănătate sau cel de educație.
- Imaginează-ți că prezinți ideea unui oficial sau unei companii guvernamentale pentru a primi fondurile necesare și a o implementa. Fii creativ pentru a-i convinge.
Fiecare fată care acceptă această provocare trebuie să apară în video. Ele pot folosi atât instrumente, cât și recuzită la propria alegere, pentru a-și expune cât mai bine ideea.
În urma aplicațiilor primite, juriul va decide cine va participa anul acesta la Alice envisions the future, Girls in AI Hackathon, ediția București. În evaluarea aplicațiilor, juriul va ține cont de:
- măsura în care ideea bazată pe AI poate rezolva o provocare cu care se confruntă astăzi sectorul guvernamental, sistemul de sănătate sau de educație;
- creativitatea ideii;
- abilitățile de prezentare și relevanța argumentelor aduse în susținerea ideii propuse;
- nivelul de limbă engleză, având în vedere că Hackathon-ul se va desfășura în limba engleză.
Cunostințele de programare NU sunt obligatorii. Evenimentul susține tinerele ambițioase, care privesc viitorul cu optimism, pentru a-și exprima cu încredere ideile și potențialul, oferindu-le acestora perspectivele necesare pentru a-și pune soluțiile în practică. Participarea la eveniment este gratuită, însă locurile sunt limitate.