Reprezentanţii Huawei au declarat că veniturile pentru anul 2018 au atins 721,2 miliarde de yuani (echivalentul a 107 miliarde dolari), în timp ce profitul net a crescut cu 25%, până la 59,3 miliarde de yuani.
Anumite ţări, printre care şi Statele Unite, au restricţionat activitatea companiei, considerând că legăturile acesteia cu Beijingul reprezintă o ameninţare la adresa securităţii.
Huawei susţine că acţionează independent şi neagă cu fermitate că produsele sale ar prezenta riscuri în privinţa securităţii, declarând, de asemenea, că veniturile globale au crescut cu 19,5% în 2018, cel mai rapid ritm de creştere în doi ani. Rezultatul a fost susţinut de vânzările puternice de smartphone-uri în China.
Pe de altă parte, afacerile sale de transport, care vând infrastructură de telecomunicaţii în ţări din întreaga lume, au scăzut cu 1,3%.
Huawei este cel mai mare producător de telecomunicaţii din lume. Recent, compania se confruntă cu o reacţie din ce în ce mai puternică din partea ţărilor occidentale, privind preocupările legate de securitatea produselor utilizate în reţelele 5G. Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă au interzis tuturor firmelor locale utilizarea tehnologiei Huawei în privinţa reţelei 5G.
Mai mulţi operatori europeni de telecomunicaţii au în vedere eliminarea echipamentelor Huawei din reţelele lor, iar un raport al autorităţilor cibernetice din Marea Britanie a criticat dur compania de tehnologie.
Printr-un raport, Centrul Naţional de Securitate Cibernetică declară că poate oferi „asigurări limitate referitoare la gestionarea pe termen lung a riscurilor de securitate în ceea ce priveşte tehnologiile Huawei desfăşurate în Marea Britanie”.
La începutul acestei luni, compania chineză a intentat un proces împotriva guvernului american, în urma unei interdicţii care restricţionează agenţiile federale în utilizarea produselor sale, catalogând acţiunea ca fiind „neconstituţională”.
Sursa: mediafax.ro