Ne-am aştepta ca rata să fie mai mare în ţările cu un sistem medical mai precar şi mai mică în ţările care investesc sume impresionante în sistemul medical, dar acest lucru pare să nu fie confirmat de cifre.
Un exemplu este SUA care are, conform statisticilor, cea mai mare rată a decesului, 5.5%. SUA este în teorie cel mai pregătită ţară pentru o epidemie. Sume foarte mari se investesc anul în pregătirea pentru a face faţă unei epidemi şi pentru a limita răspândirea şi numărul deceselor.
CITEŞTE ŞI: Topul celor mai bine şi mai slab pregătite ţări pentru epidemia COVID-19. Unde se situează România
Totuşi acestă rata mare a deceseului poate avea şi o altă explicaţie dacă privim dincolo de cifrele. Statul a testat în ultima perioadă cu precădere cazurile grave. După ce noi tipuri de testare şi echipamentele de testare vor ajunge la medici, aceştia vor putea descoperi mai uşor cazurile de gravitate mică sau medie şi în acest fel statistica deceselor va scădea.
În Asia
În China continentală rata decesului este de 3,7% Iran- 3% Coreea de Sud- 0,6% Japonia- 1.6%
În Australia -3.3%
În Europa
Italia are o rata a decesului de 3,8% Franţa – 1,6% Spania- 1%
Cazuri noi sunt descoperite, iar rata decesului se află pe un trend descendent. Statele lumii iau masuri pentru a descoperi noile cazurile repede pentru a opri atat răspândirea cât şi a oferi o şansă mai bună de recuperare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Sursa: mediafax.ro