Au început înscrierile în cea mai mare competiție de tehnologie și leadership din lume – Technovation Girls. Dedicat elevelor din întreaga lume, programul susține dezvoltarea abilităților în informatică, antreprenoriat și marketing prin practică. Fete din întreaga lume sunt încurajate să identifice o problemă în comunitatea lor, să propună un mod prin care o aplicație de mobil poate rezolva acea provocare și să își transforme ideea mai apoi într-un business sustenabil.
Ajunsă la cea de-a cincea ediție în România, competiția este organizată la nivel național de Adfaber, ONG-ul care își propune să aducă educația mai aproape de tehnologie. Fitbit și Adobe România s-au alăturat și susțin tinerele din România, în calitate de sponsori naționali ai competiției.
Suntem foarte încântați să organizăm și în România, pentru al cincilea an consecutiv, cea mai mare competiție din lume care susține integrarea fetelor în domeniul IT. În fiecare ediție cunoaștem tot mai multe tinere cărora Technovation le oferă șansa de a-și face pasiunea, talentul și ideile remarcate și le oferă oportunități incredibile în drumul lor spre antreprenoriat sau o viitoare carieră de succes.’’ a declarat Alin Chiriac, Fondator Adfaber
Cine poate participa?
Toate elevele cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, chiar dacă nu au mai programat vreodată, dar vor sa învețe și sunt pasionate de tehnologie, se pot înscrie în competiție până pe data de 12 martie.
Participarea în competiție se realizează în echipe de maxim 5 eleve, coordonate de un profesor sau un mentor din platforma online, iar împreună realizează aplicaţii de mobil de tip „start-up” care adresează probleme locale şi globale.
Pentru a afla mai multe detalii despre competiție, beneficii și cum te poți înscrie gasești pe site-ul organizatorului la adresa: adfaber.org/technovation.
În ediția trecută, o echipă din România a câștigat titlul de cea mai bună aplicație europeană în cadrul competiției internaționale Technovation Girls
Eleve la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București, Luminița Nițescu, Mihaela Ioniță, Alexandra Popa, Maria Alecu și Alexandra Gheorghe au creat de la zero o aplicație pentru mobil care vine în ajutorul persoanelor aflate în situații de urgență.
Ideea aplicației lor a plecat de la evenimentul tragic petrecut în urmă cu doi ani în orașul Caracal, situație în care autoritățile nu au avut suficiente informații pentru a interveni corespunzător asupra cazului. EnGuard, aplicația dezvoltată de tinerele românce este dedicată tuturor persoanelor care se află într-o situație de urgență, periculoasă, prin care pot contacta pe baza unor semnale, poliția sau o persoană de încredere. Mesajul transmis va cuprinde localizarea victimei în timp real și o înregistrare vocală a convorbirii.