Potrivit unui comunicat de presă, platforma a fost construită pe bază de voluntariat de specialiști din Agenția Arniec – RoEduNet, SIMAVI – Software Imagination & Vision, Horváth & Partners Management Consultants și UMPFE.
Ce include biblioteca:
- lecții pentru învățământul primar, gimnazial și liceal;
- lecții pentru copiii cu cerințe educaționale speciale;
- laboratoare virtuale (lucrări de laborator dedicate liceenilor, pentru disciplinele chimie, fizică și biologie);
- exercițiile și problemele Campion, pentru cei care își doresc performanță în informatică;
- Enciclopedia digitală „România 1918. Oameni, momente și imagini”;
- Wand.education, creator de conținut digital, dedicat profesorilor.
Info despre fiecare tip de conținut:
- Lecțiile pentru copii cu nevoi educative speciale și portalul pe care erau găzduite au fost premiate în urmă cu câțiva ani cu World Summit Award, cea mai înaltă distincție la nivel mondial pentru un proiect.
- Wand.education este o platformă britanică de creare de conținut educațional, care este pusă la dispoziția sistemului educațional din România, gratuit până la sfârșitul anului. Profesori englezi din peste 300 de școli din UK o folosesc cu succes pentru crearea de lecții digitale. Este compatibilă cu orice sistem de operare și orice echipament.
- Lecţiile multimedia interactive din biblioteca EduOnline, dezvoltate pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal românesc, au fost dezvoltate între anii 2009-2011, în proiecte gestionate de Ministerul Educației Naționale. Ele au fost evaluate și validate de către Ministerul Educației Naționale, iar utilizarea lor este permisă liber și nerestrictiv.
Pentru că aceste lecții au fost dezvoltate în urmă cu 10 ani, pe tehnologii informatice specifice acelei perioade, este recomandat Internet Explorer pentru utilizatorii cu sistem de operare Windows și folosirea unui plug-in de Flash player pentru Safari, în cazul utilizatorilor care au calculatoare cu MAC OS.