Cine este Dragos Ekart?
Antreprenor, visator, arhitect software.
Esti fondatorul Sigma Life IT si CyberAmz. Cum au fost inceputurile tale ca antreprenor si ce te-a determinat sa iti incepi propriul business?
Foarte grele, dar frumoase. Daca as mai incepe odata as spune clar da. Dar este ca o hora, odata intrat nu vei mai avea cum sa iesi.
Dorinta de a incepe un business am avut-o de la 17 ani, si motivul a fost sa nu lucrez dupa programul de la 9-17, si sa pot lucra dupa bunul meu plac. Dar a fost un pic cam greu sa gasesc un sediu social la acea varsta :)))).
Am reusit sa aduc pe piata impreuna cu partenera mea Didu Mihaela, aplicatia CyberAxo, o dorinta realizata. Lansata cu un antreprenor care avea si un curs pentru Amazon , astfel am reusit in prima zi sa vindem peste 100 de conturi, reusind sa facem aproape 5000$.
Ce este CyberAxo? De ce o platformă de e-commerce?
CyberAxo este o aplicatie de automatizare pentru zona de ecommerce. Scopul final este ca o companie mare din zona de ecommerce, sa poata renunta la departamentul de achizitie ca mai apoi software-ul de inteligenta artificiala sa faca achizitiile si sa negocieze cu Supplier-ul, sa se asigure ca marfa ajunge in depozite iar la final sa faca plata catre Supplier fara a fi necesara interventia umana. Stim, pare SF, dar spre asa ceva ne vom indrepta si suntem pregatiti sa se realizeze.
Ecommerce-ul este unul dintre domeniile care nu au o astfel de aplicatie dezvoltata la nivelul actual ca si interfata, majoritatea fiind foarte vechi, insa daca am atinge la nivel global 1% din antreprenorii care fac e-commerce ar fi wow.
Sunteți de aproape 3 ani pe piata. Care sunt cele mai mari proiecte realizate si ce planuri aveti pentru anul viitor?
Da, suntem de 3 ani. Cea mai mare realizare a fost ca am participat anul trecut la StartupGrind , si am reusit sa obtinem o finantare astfel incat sa putem creste.
Cel mai de succes proiect al nostru a fost ca am reusit sa diversificam portofoliul de servicis si sa atingem si partea de marketing pentru astfel de companii, unde si aici pregatim sa revolutionam piata. Aici investim bugete in marketing de peste 50.000 de euro / luna pentru clientii nostri pentru a genera cateva sute de mii de euro .
Totodata vrem sa ne extindem pe piata din SUA si China. Chinezii sunt mari iubitori de automatizare!
Ce challenge-uri ai avut în crearea acestei companii?
Unul dintre challenge-uri a constat in partea de investie, pe care am reusit sa o rezolvam vara trecuta. Acum, ne concentram eforturile in formarea echipei si a procedurilor de lucru!
Care e viziunea ta asupra mediului de business din România ?
Este foarte ok , chiar exista mult potential de crestere. Noi, ca si companie ne pregatim ca in urmatorii 3 ani sa reusim sa deschidem un punct de lucru in Silicon Valley.
Din experienta acumulata, ce sfaturi ai avea pentru tinerii antreprenori romani?
Antreprenorii trebuie sa se a gandeasca la orice fac, in orice moment, global, chiar global !
Odata ce faci fundatia unei case vei sti clar daca va fi zgarie nor sau doar o casa taraneasca iar odata facuta aceasta fundatie este mai greu sa ii schimbi traiectoria. Acest lucru il experimentam si la CyberAxo iar in acest moment lucram ca software-ul nostru sa nu mearga doar pe Amazon si Emag , ci pe orice marketplace.